by
on
under , ,
Permalink

Bekväm och snygg under graviditeten

En graviditet kan vara jobbig, det är klart att det tär på kroppen. Men ett sätt att hålla humöret uppe är att känna sig bekväm i sina kläder och fortfarande känna sig snygg.

I början av graviditeten behöver du inte ändra så mycket. Du kanske hellre väljer en elastisk midja istället för jeans för att skona magen och blåsan. Det är först runt månad 3 eller 4 som du får börja stuva om i garderoben. Det är dags att införskaffa lite mammakläder.

Ett plagg vi rekommenderar är att spendera pengar på en härlig jacka, gärna en som knäpps eller knyts under bysten så jackan hänger fritt över magen. En sådan modell anpassar sig efter magen och är sydd så du kan bära den genom hela graviditeten.

Du borde också införskaffa ett par snygga byxor med muddmidja. Mudden sträcker sig över magen och ger stöd samtidigt som byxorna kan vara tajta runt benen. Du kan hitta sådana byxor och även passande jackor hos Graviditetskollen. Där hittar du även passande kosttillskott, amningskläder och gördlar som ger extra stöd för mage och rygg.

Sedan ska du alltid ha en en hög med myskläder för dagar då allting känns lite jobbigare. Myskläder behöver inte vara fula eller tråkiga. Roliga tryck och färger, plus det mjuka tyget, kan hjälpa dig genom en dryg dag. Och det behöver inte ens vara pösigt och stort: leggings och en mjuk tröja ger riktig myskänslor

Sist men inte minst ska du köpa ett eller två (eller varför inte fler?) bekväma skor. Dina fötter svullnar och växer under graviditeten, det är inte ovanligt att gå upp en skostorlek eller två permanent. Många mammor yrkar på att det bästa du kan köpa åt dig själv är skor du trivs i. Hitta ett par som du kan röra fötterna i och gärna med lite stöd och dämpning. Det gäller att ha stöd när du går och att dina steg blir mjuka.