by
on
under ,
Permalink

Det sportiga vintermodet 2016

shutterstock_227888548

Träning, sport och hälsa är hetare idag än vad det någonsin varit. Idag investerar vi hellre i en startplats till Vasaloppet snarare än en snygg designerväska, och att välja gymmet framför nattklubben är det ingen som höjer på ögonbrynen för längre. Det är inne att ta hand om sig själv, och trenden verkar vara här för att stanna.

En ökad träningstrend

Träningstrenden har alltså vuxit sig större och större och märks numera långt utanför själva träningsvärldens gränser. De senaste modevisningarna har visat på flera sport- och träningsinfluenser och idag behöver du inte gå och träna bara för att du är sportklädd, det fungerar precis lika bra att gå klädd i sportigt mode i andra situationer. Mycket praktiskt för dig som gillar träning eftersom du kan gå träningsklädd hela dagen innan träningen utan att känna dig felklädd.

Ett exempel på ett märke som fungerar såväl till vardags som för löpning och alpina äventyr är Salomon. Kläderna har både kvalitativa material och snygg design, något som inte alltid är helt självklart. Salomon följer även årets trender inom vintersport stilrena tryck och mörka basfärger som varvas med ljusa tryck och detaljer men också detaljrika ryggar och block i snygga neonfärger.

Träning olika årstider

Som utövare av vintersport är det också mycket populärt med funktionella och medvetna plagg som levererar mer än bara just en tröja eller ett par byxor. Vi vill gärna kunna fästa både nycklar, mobil och kontokort direkt i kläderna och kompressionsplagg, som påstås öka både prestation och blodflöde till musklerna, finns som både tights, strumpor och tröja. När det kommer till skor, så tänk funktionalitet.

Att inte ha koll på vilka skor som gäller för din sport eller träning går helt emot den rådande trenden, så är du osäker bör du alltid välja funktion och kvalitet framför design. Många av de vinterskor vi ser 2016 är mycket riktigt rejäla och pålitliga. Välj utifrån vilken typ av träning som ska genomföras och tänk på att det är bättre att köpa lite bättre kvalite på dina träningskläder.