by
on
under
Permalink

För- och nackdelar med online shopping

online shop

Majoriteten gör sin största inköp över nätet. Man ligger i soffan och slötittar på de senaste kollektionerna och impulsklickar ”köp” när man hittar ett plagg man gillar. Men allt är inte fröjd och gröna skogar när man shoppar på nätet. Det har sina för- och nackdelar. 

Fördel – Priset

Det största argumentet för nätshopping är priset. Du kan få ned slutsumman betydligt genom att titta i olika butiker och på Tradera. Sajter som Rabatterat gör det ännu enklare: du plockar helt enkelt upp en rabattkod som göra den virtuella shoppingrundan ännu billigare.

Nackdel – Passformen

Nätshopping blir genast lite drygare när kläderna inte sitter som de ska, eller ser ut som du trodde. Färgerna på skärmen kan ljuga, ganska mycket, faktiskt, om man inte har skärmen optimalt kalibrerad. Sedan kan storleken vara lite för liten eller lite för stor. Olika märken har olika definitioner på vad som är Large och vad som är Medium eller Small. Returer är jobbiga och i många fall får du stå för fraktkostnaden själv.

Fördel – Utbudet

Om vi skriver in ordet ”kläder” i Google får vi ungefär 33 400 000 resultat. Alla är inte klädbutiker, men det ger en snabb uppfattning om hur stor marknaden är online. Bor man i en mindre stad kommer man aldrig att hitta liknande utbud. Har man en alternativ stil kan det vara svårt att hitta rätt plagg på hemmaplan.

Nackdel – Känslan

På bilden såg det ut som en mjuk tröja i lite tunnare material, men när du får hem plagget visar det sig vara styvt och obekvämt. Kläder ser alltid bättre ut på bild, en bild har också svårt att förmedla känslan av plagget. Det ser mysigt ut, för det ska se mysigt ut. Det betyder tyvärr inte att materialet i sig är mysigt. När du shoppar på nätet kan du inte gå efter känslan.