by
on
under
Permalink

Förbered dig för en höst utomhus

När sommaren nu sjunger på sista versen är det dags att förbereda sig för det som komma skall. Vi pratar så klart om den härliga hösten! Det finns massvis med saker att göra ute i skog och mark under hösten och vi tänkte tipsa om vad man bör tänka på innan man ger sig ut. En sak vill vi dock verkligen trycka på. Kom ihåg att njuta!

Egentligen behöver man inte en massa anledningar för att ge sig ut i skog och mark. Att bara gå en promenad eller plocka lite bär är något man kan göra spontant nästan när som helst och det ger en väldigt skön känsla efteråt.

En aktivitet som många associerar med hösten är jakt och då ofta älgjakten. Älgjakten inleds under hösten och engagerar många jägare och deras hundar. Förutom att vara väl förberedd när det kommer till träning av såväl jägare som hund är det också viktigt att man har rejäla kläder så att man kan vara ute under den tid som jakten pågår.

Om du inte jagar utan bara vill njuta av naturen finns det förutom tidigare nämnda bärplockning andra skäl att ge sig ut i naturen. Varför inte ta med sig kameran och ge sig ut? Vem vet vad du finner ute i skogen? Hösten erbjuder många roliga fotomöjligheter för dig. Dimma, löven ändrar färg och den första frosten dyker upp. Alla fantastiska komponenter som inbjuder till storslagna bilder.

Så för att sammanfatta. Det viktigaste är inte vad du gör ute i naturen. Det viktigaste är att du ger dig ut.

Dock är det än viktigare att du har kläder som passar för de aktiviteter du har siktet inställt på. Rejäla byxor, varma kängor och en regnjacka kan till exempel vara perfekta plagg för att du ska hålla dig varm och torr. En mössa och ett par sköna handskar kan också vara bra att ta med dig.

Så om du är klädd ordentligt är det ingenting som stoppar dig. Naturen väntar.