by
on
under
Permalink

Funktionella fritidskläder

Har du ett intresse av att vara ute i skog och mark så har du säkert bra koll på funktionella fritidskläder och vad som man gärna tar på sig när man ger sig ut i naturen. Man vill gärna ha slitstarka plagg som tål mycket stryk och som gärna är vattentåliga men samtidigt luftiga och kan frakta bort svett från kroppen.

Vi Svenskar är riktigt duktiga på ta fram bra plagg för friluftslivet och det är nog så att vi är ett folk som gillar att vara ute i naturen då tillfälle ges. Det finns många bra varumärken som Swedteam, Bearskin och Pinewood för att nämna några. Är det dags att förnya skogskostymen så kan vi tipsa om Jakto som säljer plagg från bland annat dessa varumärken, plus en mängd annat som kan vara av intresse för den naturintresserade.

Det man framförallt ska tänka på när man ska vistas ute i naturen är ju allemansrätten, men även att man klär sig på ett sådant sätt så att det är bekvämt. Ett par rejäla kängor om du ska vandra en längre bit. Byxor som är tåliga och samtidigt bekväma, de ska vara svala och värmande på en och samma gång. De ska absorbera bra vilket innebär att både fukt som svett och vatten utifrån ska torka upp fort.

Beroende på väder så klär man sig efter detta, packa gärna med något ombyte i ryggsäck som kan bytas om så skulle behövas, antingen för att man blivit varm eller att det kanske börjar regna framåt eftermiddagen och man känner sig lite kall, torra kläder värmer alltid. Det beror också på hur länge man har tänkt vara ute, är det en dagstripp så kanske man inte behöver ha med sig så mycket ombyte.