by
on
under
Permalink

Mode år 2015

shutterstock_215433925

Modeåret 2015 har hunnit bjuda på många snygga stilar. Under våren syntes mycket pastell, ljusa och pudriga toner. Men bland färgerna har även ljusgrått, vitt och beige legat högt på listan.

Tidigare i år var lösa rockar och trenchcoats de självklara valen för ytterplagg. 70-talsinspirerat retromode hänger med från tidigare säsonger, och under 2015 har de utsvängda bootcutjeansen varit väldigt populära. Tillsammans med en vit skjorta, en trenchcoat och ett par boots fixade vi stilen direkt. Under sommaren har moderna tolkningar av hippiemodet hållit i sig, med bohemiska klänningar och många passande accessoarer. Badmodet har inneburit allt från lekfulla bikinis till sportigt färgglada modeller.

Under hösten håller det stiliga modet i sig och vi ser många snygga rockar och jackor. Accessoarer som hattar och stora väskor är helt rätt för 2015. Som vanligt under vinterhalvårets säsonger går även årets höstmode i dova färger som svart och grått, men gärna med inslag av skimrande metalliska toner. Naturfärger som exempelvis mossgrönt är också helt rätt. För att sätta pricken över i:et i 2015 höst- och vintermode kan du ta på dig stora halsdukar och knähöga boots.

Vad händer 2016?

Enligt tongivande modehus som Prada bjuder vår och sommar år 2016 på mycket färg, grafiska mönster och en lätt punkig stil. Att ljusare toner kommer under vår och sommar är en glad nyhet. Efter en lång och mörk vinter vill de flesta av oss nordbor gärna klä oss i mer färg. Jeanstyg och material i läderlook kommer också att synas under våren 2016.

Även om modetrenderna kommer och går brukar det finnas flera olika modestilar som är populära. Ofta funkar förra säsongens plagg ett bra tag till, och låter sig med fördel stylas om för att hänga med även nästa år. För att hålla koll på vilket mode som komma skall kan du alltid kolla in Pradas vårmode för 2016.