by
on
under
Permalink

Prylar i mode

phone_case_cell

Mode och trender kommer och går. Kläder och prylar har genom tiderna alltid varit ett sätt att synas och bli bekräftad med tillhörighet eller ta avstånd från något. Det är sällan något är helt tidlöst. Det fantastiska i modet är att man kan tidsbestämma ett foto mycket efter vad personer har på sig i både kläder och smycken.

Kläderna har förändrats genom längd på kjolar och klänningar samt utsvängda ben på byxorna eller tights. Blusar och tröjor har varierat i längd och bredd. Prylar och bijouterier följer även det modet både i utseende och färg.

Klockor

En viktig modepryl är klockan eller armbandsuret. Från det att uret hängde i en kedja fram på bröstet har klockan varit med genom tiderna. Ibland har den varit ultratunn och ibland något tjockare. Armbanden har varierat i både färg och utförande men framförallt i material. Under en period skulle klockorna vara kantiga för att i nästa stund vara runda.

På 80-talet var det på mode att ha en stor klocka med en lcd-skärm och massor av funktioner. Idag är det senaste inom klocktrenden den smarta klockan. Det finns smartklockor med både runda och rektangulära skärmar, men det som är mest markant med en smartklocka är att de har pekskärmar, bluetooth, e-post, pulsmätare samt tillgång till sociala medier. En sådan klocka kan tyvärr ännu inte konkurrera ut mobilen då den ännu inte har samma kapacitet som en mobiltelefon. Istället är de bara ett bra komplement.

Mobiltelefoner

Mobiltelefonerna är ett ganska nytt påfund om man ser till modet genom tiderna. Mobilerna har blivit mindre och mindre samt mer och mer utrustad med teknik. Bland de senaste årets trender är mobilskal eller mobilfodral som kan variera i färg och utseende, de finns för alla plånböcker och smaker. Mobilskalen är till för att skydda telefonen både från baksidan och kanterna. En mobil förlorar inte värdet direkt utan det finns ett bra andrahandsvärde om den inte är allt för gammal. Det kan då vara en fördel att ha skyddat mobilen med ett skal mot repor och stötar. Ett fint mobilfodral kan vara den ultimata gåvan. Mottagaren får nytta av skalet och blir påmind om givaren varje gång mobilen används. Vissa mobilskal kan man göra personliga genom att designa det själv eller med ett personligt foto.