by
on
under
Permalink

Second hand

-second-hand

Alla gillar vi att shoppa och fynda bra kläder till bra priser och det finns många fördelar med att handla i second hand butiker förutom att spara pengar. 

En viktig sak att ta hänsyn till är miljön. När man köper sig ett begagnat plagg så är det oftast tvättat flertalet gånger vilket gör att de kemikalier som tillfördes plagget när det tillverkades redan hunnit tvättas bort och samtidigt bidrar du till att sopberget minskar då du tar över något någon annan inte längre vill ha.Håll cirkeln igång genom att själv lämna in dina kläder till second hand eller lämna till olika klädinsamlingar så länge plaggen är hela och rena.

Du får också en mer unik stil genom att handla dina kläder på second hand. Du kan genom att kombinera det nya moderna med äldre plagg eller några accessoarer lyfta dessa till en annan unik nivå. Kanske en härlig scarf eller handväska till outfiten och ju fler som handlar på second hand desto bättre status får det. Efterfrågan för nyproducerade saker minskar vilket också bidrar till vinster både i miljön och i plånboken. Det blir betydligt billigare att handla second hand och man kan göra många fina fynd. Där finns både märkeskläder och andra plagg där det knappt syns att de är använda överhuvudtaget. Så passa på att fynda både för dig själv och för miljön.