by
on
under
Permalink

Tre snygga stilar att inspireras av i höst

Hösten är här igen, vilket innebär stora möjligheter att uppdatera garderoben och testa nya, trendiga stilar. Hösten erbjuder en mängd fina och moderiktiga kläder och erbjuder stor variation tack vare både utomhusplagg, inomhusplagg och accessoarer. För många är hösten en nystart och ett perfekt tillfälle att skapa en helt ny stil för sig själv, men i vilken ände börjar man? Nedan går vi igenom tre stilar att inspireras av som är helt rätt i höst – inspireras av alla tre och anpassa stilen efter situation!

Preppy

Med sitt ursprung på den amerikanska östkusten och fött ur begreppet ”preparatory school” påminner kläder i preppy stil om en ungdomlig och klassisk stil som för tankarna till en skoluniform. Den är dock inte lika enhetlig och rymmer plagg som chinos, tweedkavajer, och button-downskjortor. Preppystilen utstrålar intelligens, sportintresse, förmögenhet och personlighet och är en klassisk stil som aldrig går ur tiden. Börja med att skaffa ett par hängslen för att får smak för den välklädda stilen.

Business casual

Du som arbetar mycket på kontor bör spana in business casual-stilen, för en snygg och välklädd look utan att bli för proper. Många arbetsgivare anammar denna stil som klädkod för kontoret och har fördelen att vara bekväm och ger oss möjligheten att uttrycka för personlighet i större utsträckning än vad en traditionell businesskosym gör – men stilen tillåter inte vad som helst för det. Satsa på skjortor med krage som du drar en skön pullover över. Matcha det ihop med byxor i finare, formella tyg och ett snyggt bälte. Även en snygg väst fungerar utmärkt över skjortan med krage. För byxor gäller chinos, khaki och manchesterbyxor är säkra kort – jeans räknas däremot inte som business casual.

Street-style

För lediga dagar är en skön street-style helt rätt. Lär dig att klä dig avslappnat och bekvämt men fortfarande med en hög trendkänsla så är du alltid helt rätt. Tänk sneakers, hoodie, jeans och skinnjacka så vet du vad vi pratar om. Idag finns det flera olika varumärken som tillverkar street wear där kläderna är både moderiktiga och snygga som passar perfekt för lediga dagar och roliga aktiviteter.