by
on
under ,
Permalink

Välja rätt accessoarer

Att accessorera är något av en konstform. Ju mer man gör det desto bättre kommer man bli. Men det finns många tips man kan dra nytta av under tiden man lär sig. Här kommer några av dessa tips som kan hjälpa en på vägen.

Var sparsam med stora accessoarer

Stora accessoarer kan vara allt från halsband och armband till scarfs och hattar. Storleken gör dem ofta väldigt iögonfallande, och använder man således väldigt många kan det lätt börjar se rörigt ut. Tre eller fyra bör man max använda sig av samtidigt för att skapa en balanserad outfit.

Välj smycken efter hudton

Metaller och ädelstenar kommer i många olika färger och nyanser. Att veta vilka som bäst kompletterar en hud är väldigt användbart när man väljer smycket. Till exempel är silver väldigt slående mot ljus hy, som ju många Svenskar har. Och det är ju inte förvånande att det finns butiker som Mila Silver som satsar på just silversmycken av alla dess slag. Mot mörka hudtoner är istället guld väldigt snyggt.

Faror med matchande smycken

En uppsättning matchande smycken kan vara riktigt elegant och skapa en tydlig röd tråd i en outfit. Men detta är något som egentligen borde begränsas till uppsättningar där varje enskilt smycke är relativt litet. När man gör detta med stora smycket kan det lätt börja se smaklöst ut.

Matcha pastellfärger med ljusa skor

Pastellfärger på kläder är en väldigt het trend, men börjar man bära sådana tillsammans med ett par svarta, eller andra mörkt färgade skor, får man snabbt en outfit i obalans. Ljusare färger på skorna smälter mycket bättre samman och drar inte till sig ögonen på samma sätt.

Prioritera kläder, smycken eller sminket

När det kommer till den delen av helhetsbilden fungerar det bäst när en av de ovanstående delarna är den som är menad att dra till sig uppmärksamheten. Precis som med för många stora accessoarer kan kläder, smycken och sminket börja kämpa med varandra om uppmärksamhet om man inte är försiktig. Det är ofta smartare att låta en vara dominant medan de andra är något mer diskret.